RDWOUTDOOR 

Ontspannen, samenwerken en werken aan zelfstandigheid..Over ons...

Ronald de Waard

Ik ben Ronald de Waard, woonachtig in het prachtige Elspeet en in het dagelijks leven echtgenoot, vader en directeur van een basisschool. 13 jaar geleden startte ik mijn werkzame leven als docent in het VO (met name in het leerweg ondersteund onderwijs). In deze periode werkte ik, naast mijn baan in het onderwijs, als begeleider in een gezin met pleegkinderen. In deze periode kwam ik er steeds meer achter dat mijn hart bij jongeren ligt en dan met name bij jongeren met gedrag- en/of leerproblemen. Na ruim 8 jaar werkzaam te zijn geweest op deze school als leraar en mentor, maakte ik de overstap naar een andere VO school om daar als teammanager aan de slag te gaan. Vervolgens ben ik in 2019 overgestapt naar een basisschool en daar werkzaam als directeur.
Als directeur kan ik het leidinggeven, waar ik ook enorm van geniet,
combineren met het werken met kinderen/jongeren.

Naast mijn baan in het onderwijs organiseren wij met regelmaat outdoor-(zater)dagen voor kinderen/jongeren.
Op deze outdoor-(zater)dagen gaan wij met een groep kinderen de prachtige bossen in om allerlei leuke, gave en soms ook spannende activiteiten te doen. Spellen en activiteiten waarbij ontspanning, samenwerken en werken aan zelfstandigheid centraal staan.
-----------------------------------

Peter Hout

Kent u dat gevoel? Het wel naar je zin hebben op je werk maar toch iets missen? Ik wel, na ruim 9 jaar en veel nadenken kwam het besluit een ander baan te gaan zoeken. Een baan in het onderwijs, werken met jongeren! In november 2018 heb ik de switch gemaakt. Van een commerciële baan ben ik overgestapt naar het VO. Uiteraard moeten er nog de nodige opleidingen gedaan worden. Maar één ding ben ik inmiddels wel achter: Het werken met jongeren heeft mijn hart!Mijn naam is Peter Hout en net als Ronald woon ik in Elspeet. Nadat Ronald zijn plannen voor de outdoor dagen ging uitvoeren kwam hij erachter dat er zoveel animo is dat er een extra paar handen nodig waren om alles soepel te laten verlopen. Toen hij mij hiervoor belde heb ik niet lang hoeven twijfelen….